سالاد الویه

سالاد الویه خوشمزه و طرز درست کردن

سالاد الویه خوشمزه و طرز درست کردن

سالاد الویه خوشمزه که همه طعم آن را دوست داریم، از کشور روسیه می‌آید. اگرچه این غذا را با نام سالاد می‌شناسیم و یک پیش غذا به حساب می‌آید، اما اغلب به عنوان یک غذای اصلی در سفره‌های ما ایرانیان سرو می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این سالاد خوشمزه را معرفی کنیم.

سالاد الویه

خونواده ایرانی| سرویس آشپزی – اگرچه تمام سالاد الویه‌ها مواد مشابهی دارند، اما طعم آن‌ها با یکدیگر فرق می‌کند و این ناشی از تفاوت در طرز تهیه آن‌ها است. چاشنی غذا و نحوه پخت آن، از عوامل مهم در تهیه سالاد الویه خوشمزه است. به همین دلیل در ادامه شیوه‌ای را معرفی خواهیم کرد که بتوانید این سالاد روسی را با طعمی خوشمزه و دلپذیر تهیه کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه سالاد الویه

سالاد الویه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سالاد الویه خوشمزه به شرح زیر است.

مواد لازم
مرغ۷۵۰ گرم
تخم مرغ۴ عدد
نخودفرنگی۱ پیمانه
هویج۱ الی ۲ عدد متوسط
خیارشور۱۵۰ گرم
سیب زمینی۱ کیلوگرم
سس مایونز۲ الی ۳ پیمانه
آبلیمو۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • در صورت تمایل می‌توانید هویج را از این سالاد حذف کنید.
  • ‌می‌توانید از نخودفرنگی خام یا کنسروی استفاده کنید. در صورت استفاده از نخودفرنگی خام، آن را در یک قابلمه بریزید و اندکی آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودفرنگی‌ها را بپوشاند و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا بپزد.

طرز تهیه سالاد الویه خوشمزه

  1. سیب زمینی‌ها را آبپز کنید.
  2. تخم مرغ را نیز جداگانه آبپز نمایید.
  3. مرغ و مقداری آب را داخل یک قابلمه بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز به مدت یک ربع بجوشد. سپس آن را در یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. با اینکار تمام بوی بد مرغ را از بین می‌برید.
  4. مجددا مرغ را داخل یک قابلمه قرار دهید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. اکنون یک پیاز متوسط را درشت خرد نمایید و همراه با هویج و چند برگ جعفری به مرغ اضافه کنید. اکنون مواد را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا بپزد و فقط چند قاشق آب داشته باشد. اگر پیاز را ریز خرد کنید در انتها به راحتی نمی‌توانید آن را از مرغ جدا نمایید.
  5. استخوان‌های مرغ را جدا کرده و گوشت آن را ریش ریش کنید.
  6. سیب زمینی و هویج پخته شده را نگینی خرد نمایید.
  7. خیارشور‌ها را رنده درشت بزنید، البته مقداری از آن را برای تزیین روی سالاد نگهدارید.
  8. تخم مرغ‌ها را نیز با رنده درشت رنده کنید.
  9. اکنون تمام مواد شامل مرغ، تخم مرغ، هویج، خیارشور و سیب زمینی را با یکدیگر مخلوط کنید.
  10. دو الی سه قاشق سس مایونز را کنار بگذارید و مابقی را با آبلیمو، نمک و فلفل مخلوط نمایید.
  11. اکنون سس را به مواد سالاد الویه اضافه کنید و بهم بزنید تا با سس مخلوط شوند.
  12. اگر سالاد سفت بود مقداری از آب مرغ را به آن اضافه کنید.
  13. حال سالاد را در ظرف مورد نظرتان برای سرو بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف نمایید و سس مایونزی را که کنار گذاشتید روی سطح آن پهن کنید.
سالاد الویه خوشمره آماده است و می‌توانید آن را سرو نمایید.
سالاد الویه

نکته:

  • بهتر است خیارشورها را قبل از استفاده با آب سرد بشویید و داخل یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. زیرا اگر خیارشور‌ها بیش از اندازه نمک داشته باشند باعث شور شدن سالاد خواهد شد.
  • تفاوتی ندارد که از چه قسمت گوشت مرغ استفاده می‌کنید، اما توجه داشته باشید که بعد از پخت باید تمام استخوان‌ها را جدا کرده و سپس به غذ اضافه کنید.

سالاد الویه قالبی

سالاد الویه

برای قالبی درآوردن این سالاد الویه خوشمزه، ابتدا داخل یک قالب را کمی مرطوب کنید و سپس یک کیسه فریزر را باز کرده و داخل قالب پهن کنید تا تمام سطح قالب پوشانده شود و مقداری از کیسه بیرون باشد. به آرامی قالب را با سالاد الویه پر کنید و با پشت قاشق فشار دهید. برای چند ساعت قالب را در یخچال قرار دهید. سپس آن را در ظرفی برگردانید و به آرامی پلاستیک را جدا کنید. توجه داشته باشید که برای تهیه سالاد الویه قالبی، سالاد باید کمی سفت باشد و خیلی سس مایونز نداشته باشد. بعد از برگرداندن قالب می‌توانید به آن سس مایونز بیشتری اضافه کنید.
سالاد الویه
تزیین سالاد الویه خوشمزه بسیار آسان است، برای اینکار بعد از آنکه سالاد الویه را در ظرف مناسب کشیدید و سطح آن را به سس مایونز آغشته کردید، با مقداری زیتون بدون هسته حلقه شده، تربچه خرد شده و خیار شوری که به صورت حلقه‌ای خرد کرده‌اید، روی آن را تزیین کنید. به علاوه از مقداری برگ جعفری نیز می‌توانید استفاده کنید. اگرچه این غذا بسیار مقوی است و همه به ویژه کودکان آن را دوست دارند، اما به دلیل وجود سس مایونز چربی آن زیاد است و باید در میل کردن آن احتیاط کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

خوشحال میشیم دیدگاه خودتون رو بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.